La Vertical Montserrat aposta per la inclusió

La Vertical Montserrat vol seguir contribuint a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport. Per aquest motiu es va crear la categoria Inclusiva, una modalitat en la que, any rere any, comptem amb la participació de més esportistes.

Enguany, tot i les dificultats derivades de la pandèmia, 8 esportistes han escomès els 2.180 esglaons solidaris dins aquesta categoria, dirigida a persones amb discapacitats físiques, intel·lectuals, auditives o visuals. En aquest darrer cas auditiu i visual, han anat acompanyades d’un guia vident i units per una barra direccional. 

El padrí de la cursa, en Sergi Mingote tenia previst participar a la prova fent de guia a l’esportista amb discapacitat visual Joan Soto. Per tal d’homenatjar-lo, en Josemi Herrera, amic íntim d’en Sergi, ha estat qui ho ha fet, vivint un moment molt especial.

Una altra novetat de la prova ha estat la participació de l’atleta paralímpic albanès Haki Doku, que ha recorregut de baixada l’últim tram de les escales de la Vertical Montserrat en cadira de rodes. En Haki Doku ha aconseguit diversos rècords Guinness en aquesta modalitat i ha vingut acompanyat de l’Esmeralda Loka, també en cadira de rodes, que ha baixat simbòlicament un tros del recorregut.

En aquesta modalitat el que menys importa és el temps o la posició en la que quedis. L’important és participar, sentir-se capaç de poder emprendre una gesta de tal envergadura i gaudir-la. Per tant, per a nosaltres, tots i totes són guanyadors!

Podi Categoria Inclusiva – Vertical Montserrat 2021

Auditiva
Daniel Yague Callealta, Club 2C – Grup Cares

Visual
1r – Joan Soto amb guia Josemi Herrera, Club excursionista Parets (CEP) i Onat Foundation
2n – Aniceto Rodríguez amb guia Josep Bay, Associació Petjades de Colors.
3r – Teo Marco Rubio amb guia Eudal Garcia, Federació catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) 

Física – cognitiva
Jordi Bonilla – Itriatletes Solidaris 

Psíquica
Rody German Zavaleta, Club 2C – Grup Cares

Física – cadira rodes
Haki Doku, Run Card
Esmeralda Loka, Run Card

La Vertical Montserrat va ser premiada a la Gala dels Primers Premis Inclusius de l’Esport Català de 2019. Per a nosaltres, a més de la seva finalitat solidària amb Sant Joan de Déu, és molt important seguir donant suport a l’esport inclusiu. Esperem seguir comptant amb més esportistes en aquesta categoria l’any vinent, homes i dones amb veritables històries de superació!

Enhorabona a tots i totes!

Desplaça cap amunt