La Vertical Montserrat, premiada a la gala de l’esport inclusiu

La Vertical Montserrat i la seva tasca a favor de l’esport inclusiu ha estat distingida ahir en la primera edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català que concedeix l’Onat Foundationamb el suport de la Secretaria d’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.

Aquest dilluns a la tarda s’han lliurat els primers Premis Inclusius de l’Esport Català al Palau de Pedralbes. Els premis s’atorguen en forma de beca a esportistes discapacitats i a associacions o empreses que treballen la seva responsabilitat social mitjançant l’esport inclusiu.

Els premis els han lliurat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Figueras, i del president de la Onat Foundation, l’alpinista Sergi Mingote.

“L’esport i l’activitat física juguen un paper important com a mitjà per a la inclusió social. Els valors que van associats a l’activitat esportiva, més enllà de facilitar l’adquisició d’hàbits saludables, la converteixen en una eina valuosa per lluitar contra l’exclusió social i afavorir el sentit de pertinença, la cooperació i la identitat.” Amb aquestes paraules, Meritxell Budó ha destacat el paper important de l’esport i l’activitat física per ajudar a la inclusió social durant la gala.

Per la seva banda, Sergi Mingote, alpinista i president de la Onat Foundation assegurava: “L’esport inclusiu demostra que les limitacions estan al nostre cap. Tot és possible. A l’Everest vaig conèixer un grup de persones amb diverses discapacitats i em vaig preguntar: quanta gent «amb capacitats» no podria arribar fins aquí?”

La Vertical Montserrat és una dels 15 premiats amb unes beques de 1.500 euros en reconeixement “a la seva contribució a la millora del col·lectiu amb capacitats diverses, objectiu de la nostra societat i del sector esportiu”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *