Reglament Vertical Montserrat

1. Cursa

La Vertical Montserrat és una cursa d’escales, inclusiva i solidària, organitzada per l’Obra Social de Sant Joan de Déu i els Bombers de la Generalitat de Catalunya i amb el suport de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l’Abadia de Montserrat i el Patronat de la Muntanya de Montserrat, que se celebrarà el dissabte 25 de maig de 2024.

Els participants han de pujar els 2.180 esglaons de les escales de servei dels funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan, amb un tram d’enllaç sense escales entre els dos funiculars. Un recorregut de 900 metres amb 388 metres de desnivell.

Els corredors sortiran individualment, seguint l’ordre establert per l’organització. El primer corredor sortirà de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova a les 9.00 h del matí.

2. Participants

Podran participar tots els esportistes majors de 18 anys, fins a un màxim de 260 corredors, distribuïts de la següent manera:

 • 90 participants OPEN.
  Esportistes majors de 16 anys. Els menors d’edat hauran de presentar una autorització signada pels pares o tutors legals.
 • 50 participants BOMBERS.
  Bombers professionals o voluntaris equipats amb l’equip d’intervenció. L’equip està compost per: jaqueta i pantaló d’intervenció, botes, guants, casc F1 i equip de respiració autònom sense màscara.
 • 40 participants SOM UN EQUIP.
  Dirigida a empreses, clubs esportius i altres organitzacions que participin amb dos corredors mixtes (masculí i femení) que les representi i un repte mínim de 500 €.
 • 10 participants INCLUSIVA.
  Persones amb discapacitat visual física o intel·lectual. Acreditada amb la targeta acreditativa de la discapacitat amb un grau superior al 33%.
  • Visual: Categories B1 i B2, segons el sistema de classificació de l’IBSA (Federació Internacional d’Esports per a Cecs).
  • Física: Segons normativa de la FEDDF.
  • Intel·lectual: Segons normativa de la FEDDI.
 • 10 participants INFANTIL.
  Esportistes de 10 a 15 anys (complerts en el dia de la cursa) acompanyats d’un esportista major de 18 anys. Aquesta modalitat realitza només el recorregut del funicular de la Santa Cova que és de 711 esglaons.

L’organització reserva 20 places per patrocinadors i compromisos publicitaris i es reserva el dret a ampliar, reduir o modificar la distribució de les places per motius de seguretat o per altres motius que puguin afectar el bon desenvolupament de la prova.

3. Inscripcions

Les inscripcions s’obriran a la web www.verticalmontserrat.org a partir de les 11.00 hores del dia 19 de març de 2024 i fins a exhaurir les places de cada categoria o fins 15 dies abans de la cursa.

El preu de la inscripció de les categories OPEN és de 60 euros, BOMBERS és de 40 euros, la categoria INCLUSIVA és voluntari amb el mínim d’1 euro, la categoria SOM UN EQUIP és d’una aportació mínima de 500€ i la categoria INFANTIL és de 40 euros.

Una vegada inscrit, si el corredor no pot participar pel motiu que sigui, no se li tornarà l’import de la inscripció.

La inscripció dona dret a:

 • Participar a la Vertical Montserrat 2024.
 • Dorsal personalitzat, xip i classificació.
 • Un bitllet de cremallera d’anada i tornada des de Monistrol de Montserrat.
 • Assegurança de responsabilitat civil dels participants.
 • Avituallament líquid a la meitat de la cursa.
 • Avituallament al final del recorregut.
 • Bossa del corredor.
 • Diploma de participació.

La Vertical Montserrat és puntuable pel Circuito de Carreras Verticales (CCV) 2024.

4. Dorsal i cronometratge

El xip va integrat al dorsal i no s’ha de retornar al finalitzar la cursa. S’ha de col·locar tal com s’especifica a les instruccions i ha de ser visible durant tot el recorregut. No es pot trencar, modificar ni esborrar. Cada corredor/a és responsable del bon funcionament del seu xip.

El dorsal dóna dret a l’avituallament final.

Els punts de cronometratge seran a l’inici i al final de la cursa.

L’hora màxima per acabar la cursa serà a les 11.30 h del matí.

5. Guarda roba

Els participants, podran deixar les seves pertinences a partir de les 8.00 h del matí i les podran recollir fins a les 12.30 h del matí del mateix dia de la cursa.

El guarda-roba està situat a la plaça Santa Maria, al punt on s’entreguen els dorsals.

Només podrà recollir les pertinences el mateix corredor amb l’acreditació del dorsal.

La categoria de bombers podrà deixar la roba a la plaça Santa Maria i la recollirà a l’arribada de la cursa, a Sant Joan.

6. Assistència sanitària i seguretat

Els equips d’emergència estaran distribuïts al llarg de tot el recorregut. Hi haurà una ambulància al tram d’enllaç (plaça del Monestir) i un vehicle d’intervenció ràpida a l’arribada. El personal sanitari podrà deixar fora a qualsevol corredor que consideri que no és apte per a començar o continuar la cursa. Els equips d’emergència tenen la potestat d’evacuar a les persones accidentades de la manera que considerin més adient. Qualsevol corredor que sigui atès pel personal sanitari se sotmet a la seva autoritat i accepta les seves decisions.

7. Abandonament

Qualsevol participant que vulgui abandonar la cursa ho ha de comunicar als equips d’emergència que hi ha al llarg del recorregut o a l’organització i seguir les seves indicacions per sortir del punt on es troba.

8. Medi ambient

La cursa transcorre dins el Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Serà obligació de tots els corredors respectar l’entorn, no embrutar-lo ni malmetre la flora ni la fauna.

Per evitar la caiguda d’objectes durant el recorregut de la cursa, l’organització prohibeix l’ús de telèfons, càmeres, bastons, motxilles i qualsevol objecte o accessori que no sigui imprescindible per poder córrer la cursa, excepte que estiguin autoritzats per l’organització.

9. Sancions i reclamacions

El corredor que sigui avançat, s’ha d’apartar a l’esquerra, on hi ha la barana, i ha de deixar pas al corredor que ve per darrere, que l’avançarà per la dreta.

El jurat de la cursa pot desqualificar i prohibir participar en futures edicions de la Vertical Montserrat a un corredor per qualsevol de les infraccions que es detallen a continuació:

 • Ús incorrecte del dorsal o córrer sense dorsal.
 • Ús incorrecte del xip.
 • No assistir a un participant amb dificultats.
 • Utilització durant la cursa de càmera de fotos/vídeo, telèfons, motxilles o bastons per caminar, excepte si estan autoritzats per l’organització.
 • No tenir una actitud esportiva.
 • Llençar qualsevol mena de brossa en els llocs no habilitats.
 • No fer el recorregut senyalitzat.
 • No seguir les instruccions del personal de l’organització.
 • L’exhibició de marques o patrocinadors fora de la zona habilitada per la cursa.
 • No respectar els béns immobles del recorregut.

Qualsevol corredor que durant la cursa no faci cas a les normes d’aquest reglament serà desqualificat immediatament sense cap possibilitat d’apel·lació.

Les reclamacions s’han de fer per escrit al jurat, dins els 20 minuts posteriors a la publicació dels resultats provisionals.

El jurat té la potestat d’actuar en els incompliments del present reglament i en els possibles conflictes que es puguin produir durant l’esdeveniment. Les decisions que prengui seran definitives.

El jurat està compost per:

 • Organització
 • Director esportiu
 • Responsable de seguretat
 • Responsable del servei mèdic i sanitari

10. Modificacions o cancel·lació de la cursa

L’organització es reserva el dret de modificar qualsevol apartat d’aquest reglament sense previ avís.

S’aplicaran les mesures sanitàries per reduir els contagis de COVID-19 que hi hagi en vigor en la data de la cursa.

En cas que la climatologia sigui molt desfavorable i per raons de seguretat, l’organització pot suspendre, aturar o posposar la cursa.

En el cas de cancel·lació de la prova per motius externs a l’organització, aquesta es reserva el dret d’adoptar les mesures que cregui oportunes.

11. Categories i Premis

Trofeu als tres primers/es de cada categoria.

 • Categoria Open masculina, femenina i no binària.
 • Categoria Bombers masculina, femenina i no binària.
 • Categoria Som Un Equip masculina, femenina i mixta.
 • Categoria Inclusiva visual, intel·lectual i física, masculina, femenina i no binària.

Els participants en la categoria Som Un Equip, també participen a la categoria open i poden rebre el premi de les dues categories.

Tots els participants de la categoria Infantil rebran un trofeu.

L’acte del lliurament de premis tindrà lloc a les 12.30 del migdia, a la plaça Santa Maria de Montserrat.

12. Responsabilitat

Tots els corredors que participen en la Vertical Montserrat declaren haver-se sotmès a un reconeixement mèdic i que no pateixen cap malaltia que impedeixi prendre part en la cursa.

Qualsevol corredor que tingui algun problema mèdic que requereixi atencions especials, ho haurà de fer constar al revers del dorsal i en l’apartat d’observacions en formalitzar la inscripció.

El corredor és l’únic responsable en cas d’accident o negligència, així com de les seves pertinences.

L’organització declina tota responsabilitat dels perjudicis que es puguin causar els participants a si mateixos i a tercers.

13. Drets d’imatge

Amb l’acceptació del present reglament, cada participant accepta i autoritza a l’organització de la Vertical Montserrat, i a qui aquesta autoritzi, a la realització de fotografies i la gravació total o parcial de la seva participació en la cursa, dona el seu consentiment perquè es puguin utilitzar les imatges per a la difusió i promoció de la cursa i cedeix tots els drets d’explotació comercial i publicitària sense dret a rebre cap classe de compensació.

També accepta que el seu nom, número de dorsal i temps de la cursa, es publiqui en els llocs habilitats per l’organització, com en pàgines web i xarxes socials.

14. Protecció de dades personals

Les dades que els corredors han proporcionat a l’organització estan subjectes a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal (LOPD). D’acord amb aquesta legislació, l’interessat podrà exercir els drets d’accés, rectificació, i cancel·lació parcial o total de les seves dades personals, mitjançant un escrit enviat per correu electrònic a verticalmontserrat@gencat.cat.

15. Consentiment i acceptació del reglament

Tots i totes les participants, pel sol fet d’inscriure’s a la Vertical Montserrat, confirmen que han llegit, entenen i accepten el present reglament i que estan preparats físicament per realitzar una prova de les característiques de la Vertical Montserrat.

Desplaça cap amunt