La Vertical Montserrat és una iniciativa solidària dels Bombers de la Generalitat que s’emmarca dins del projecte solidari Bombers amb Causa.

El calendari solidari Bombers amb causa va néixer l’any 2011 fruit de la iniciativa de tres voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat, que tenien un objectiu clar: aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Per això van contactar amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu i junts, amb la complicitat dels diferents parcs de bombers, van engegar aquest projecte.

Els fons recaptats han permès crear la beca d’investigació Bombers amb causa, que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu, sota un jurat d’experts científics interns i externs a la institució.

Objectius: finançar ajuts per a la contractació de personal i material fungible per a la realització d’un projecte de recerca dirigit per investigadors de les línies de recerca consolidades de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Característiques: s’ofereix un contracte laboral a jornada completa amb la Fundació Sant Joan de Déu amb un salari de 30.000 €/any cost empresa més un import per a altres despeses si se supera aquesta xifra. Són recerques de 3 anys de durada.

Actualment estem finançant la investigació del grup de recerca del Dr. Ángel Montero Carcaboso sobre els tumors sòlids pediàtrics de mal pronòstic (DIPG). En la web de Bombers amb causa pots consultar aquesta i les altres beques de recerca atorgades.

A més, el 2018 es va incorporar, per primera vegada, a la infància en risc d’exclusió social finançant també dos projectes:

– Projecte Espai Famílies del Parc Sanitari Sant Joan de Déu. El projecte pretén crear un espai de suport a nenes i nens amb el pare o la mare ingressat per un problema de salut mental. L’experiència demostra que aquest suport és necessari per acompanyar-los amb l’estrès que això els suposa i evitar o reduir els problemes emocionals o de conducta: problemes de la son, disminució en el rendiment escolar, dificultats socials o reaccions d’ansietat.

– Projecte Respir CSMIJ de l’hospital de dia de Sant Joan de Déu Terres de Lleida. El projecte dona suport als infants i joves amb trastorns mentals greus i/o situació de vulnerabilitat, atesos a l’àrea de Salut Mental Infantil i Juvenil i a les seves famílies. Els diners es destinaran a finançar estades d’estiu, Nadal, Setmana Santa i altres activitats de lleure, programes d’estimulació musical i d’activitat física regular que milloren la seva qualitat de vida, produint un benestar físic i mental.

En el 2019 s’han finançat els següents:

– Activitats de lleure i d’estimulació musical del projecte Respir CSMIJ.

– Teràpia amb gossos ‘Somriu sóc el teu amic’ de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida.

Activitat física de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida per a infants amb trastorns mentals greus.

Reforç escolar per a nens i nenes nouvinguts de la Fundació Bayt Al-Thaqafa (organització coparticipada per Sant Joan de Déu).