Projectes solidaris

La solidaritat, el que li dona sentit

La Vertical Montserrat és una iniciativa solidària dels Bombers de la Generalitat que s’emmarca dins del projecte solidari Bombers amb Causa. Bombers amb Causa va néixer amb un calendari solidari l’any 2011 fruit de la iniciativa de tres voluntaris del cos de Bombers de la Generalitat, que tenien un objectiu clar: aconseguir fons per a la recerca en malalties infantils. Per això van contactar amb l’Obra Social de Sant Joan de Déu i junts, amb la complicitat dels diferents Parcs de Bombers, van engegar aquest projecte que cada dia es fa més gran.

Infància en risc atesa a Sant Joan de Déu

Els fons recaptats des de 2011 han permès crear la beca d’investigació Bombers amb Causa, que s’atorga per concurs entre els investigadors de l’Hospital Sant Joan de Déu.

‘Projecte MACAI’ – Dr. Jordi Antón (2022 – 2024)
‘Projecte retinoblastoma’ – Dr. Ángel Montero Carcaboso (2024 – 2026)

Actualment estem finançant l’últim any d’investigació del grup de recerca del Dr. Jordi Antón a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona sobre malalties reumàtiques cròniques infantils (AIJ) i el projecte ‘Tractament del retinoblastoma amb un nou fàrmac que penetra en el sistema nerviós central’ del Dr. Ángel Montero Carcaboso per millorar l’eficàcia i la localització del tractament contra aquest tipus de tumor.

A partir de l’edició del 2018 financem projectes socials amb la infància en risc un cop assegurada la partida per a recerca.

Projectes socials finançats en l’edició 2023

– ‘A peu de llit‘, projecte conjunt de l’Hospital Sant Joan de Déu i la Fundació SJD d’Atenció a la Dependència.

Respir CSMIJ, teràpies complementàries i activitat física amb infants amb problemes de salut mental de SJD Terres de Lleida.

– ‘Reforç escolar per a nenes i nens nouvinguts’ per a infants de famílies refugiades o migrants de la Fundació Bayt Al-Thaqafa.

– ‘Ludoteca per a infants de famílies refugiades’ a la Llar Sant Joan de Déu de Manresa gestionada per la Fundació Germà Tomàs Canet.

– ‘Espai Kids‘ per matenir el vincle familiar del Parc Sanitari SJD.

Fent possible que nens i nenes puguin rebre millor tractaments, combatre les seves malalties i tenir un futur ple d’oportunitats.

0
EUROS RECAPTATS
0
BEQUES DE RECERCA
0
PROJECTES SOLIDARIS
0
NENS I NENES PARTICIPANTS

Inclusió en la pràctica de l’esport

Una altra de les causes que tenim en la Vertical Montserrat és afavorir la inclusió de les persones amb discapacitat o en risc d’exclusió a través de l’esport. Tant en el vessant esportiva com en l’organitzativa.

Per la seva tasca a favor de l’esport inclusiu, ha estat distingida en la primera edició dels Premis Inclusius de l’Esport Català que concedeix l’Onat Foundation amb el suport de la Secretaria d’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya.

Han participat 11 esportistes amb diverses discapacitats:

▪ Visual
▪ Auditiva
▪ Intel·lectual
▪ Física

Dos d’ells van baixar un tram del recorregut amb cadira de rodes.

Desplaça cap amunt