Característiques

Vertical Montserrat 2024

La Vertical Montserrat és una cursa solidària amb sortida individual, on el corredor ha de pujar per les escales de servei que hi ha al costat dels dos funiculars de Montserrat, des de l’estació inferior del funicular de la Santa Cova fins a l’estació superior del funicular de Sant Joan. Entre els dos funiculars hi ha un tram d’enllaç sense escales de 80 metres.

La Vertical Montserrat forma part del Circuito Nacional de Carreras Verticales.

Característiques tècniques

Desnivell: 388 metres
Distància total: 1.000 metres
Funicular Santa Cova: 262 metres
Tram enllaç sense escales: 80 metres
Tram enllaç amb escales: 155 metres
Funicular Sant Joan: 503 metres
Esglaons totals: 2.180
Funicular Santa Cova: 711
Funicular Sant Joan: 1.469
Pendent màxima:
Funicular Santa Cova: 56,5%
Funicular Sant Joan: 65,2%

Modalitats

Categoria Open: Esportistes, majors de 18 anys, amb bon estat de salut.

Categoria Inclusiva: Persones amb discapacitat visual, intel·lectual o física.

Categoria Bombers: Professionals o voluntaris equipats amb l’equip d’intervenció: jaqueta i pantaló d’intervenció, botes, guants, casc F1 i equip de respiració autònom sense màscara.

Categoria Som Un Equip: Posa’t un repte econòmic d’un mínim 500€ i, abans de la cursa, realitza diverses activitats solidàries per aconseguir-ho. Dos corredors, un munt de persones pujant amb tu!

Categoria Infantil: Esportistes de 10 a 15 anys acompanyats d’un corredor o corredora major de 18 anys. Aquesta modalitat realitza només el recorregut del funicular de la Santa Cova que és de 711 esglaons.

Solidària

Tot els beneficis de la cursa, els reptes i les activitats associades se sumaran a la iniciativa Bombers amb Causa, que destina el recaptat a diferents projectes d’investigació i recerca en malalties infantils i a programes d’atenció a la infància en risc que l’Obra Social Sant Joan de Déu realitza als diferents hospitals i centres que té a Catalunya.

Inclusiva

La Vertical Montserrat vol contribuir a la inclusió de les persones amb discapacitats diferents a través de la pràctica de l’esport. Per aquest motiu es va crear la categoria Inclusiva, una modalitat en la que, any rere any, comptem amb la participació de més esportistes. La cursa va ser premiada, al 2019, a la gala del Primer Premis Inclusius de l’Esport Català.

Desplaça cap amunt