Apadrinen la cursa

Cada edició de la Vertical Montserrat ha comptat amb el suport d’esportistes o persones relacionades amb el món de l’esport i la inclusió que han apadrinat la cursa.

NÚRIA PICAS

La Núria Picas és atleta professional de curses de llarga distància, amb una carrera esportiva repleta d’èxits esportius amb victòries en proves icòniques arreu del món. El 2011 participava per primera vegada en una ultra trail, la Cavalls del Vent, que acabaria guanyant. Doble campiona de l’Ultra Trail World Tour, la Núria ostenta podis a la Transgrancanaria, l’Ultra Trail del Mont Fuji, la Buff Epic Trail, Australia 100K, l’Ultra Pirineu o la victòria a la Ultra Trail del Montblanc, el somni de qualsevol corredor d’ultra trails. Mare de dos fills, bombera professional de la Generalitat, Creu de Sant Jordi i ex Diputada al Parlament de Catalunya. La Núria ha publicat dos llibres ‘Córrer per ser lliure’ (Columna 2015) i ‘Ara o Mai’ (Columna 2017). Actualment està cursant els estudis de Tècnic Mitjà d’Alta Muntanya per convertir-se en guia professional i dedicant el seu temps lliure a l’escalada i l’alpinisme, la seva altra gran passió.

Núria Picas, ambaixadora Vertical Montserrat 2022

SERGI MINGOTE

En Sergi Mingote va ser un alpinista d’èlit i esportista d’ultra resistència de Parets del Vallès que l’any 2019 va completar l’ascens a 6 muntanyes de 8.000 metres en 367 dies, sense la utilització d’oxigen embotellat. D’aquesta manera, va aconseguir una nova marca mundial i entrar al Llibre Guinness dels Rècords. Va començar el repte esportiu més important de la seva vida, el 14×1000 Catalonia Project “PIRINEUS BARCELONA 2030” amb l’objectiu d’ascendir els 14 vuit mils del planeta, sense utilitzar oxigen embotellat, en tan sols 1.000 dies i batre l’actual rècord mundial del coreà Kim Chang-ho. Malauradament va perdre la vida el 16 de gener de 2021 en una expedició al K2. A més de conferenciant i coach, era l’actual president d’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l’esport.

EMMA ROCA

L’Emma Roca era llicenciada en bioquímica per la UAB, doctora en Enginyeria Biomèdica per la UPC, bombera professional de la Generalitat, emprenedora, mare de 3 fills i ultrafondista d’èlit. Amb set anys en el grup de rescat GRAE, va fundar tres empreses i va competir en triatlons, duatlons, maratons i ultramaratons de muntanya, esquí de muntanya, i raids des de fa més de 20 anys on va quedar campiona del món el 2010. Roca també va destacar en competicions de bicicleta tot terreny, i es va proclamar campiona de Catalunya de la disciplina, en la categoria d’ultramarató al 2014. La seva activitat transcendia l’àmbit purament esportiu, i entre els seus projectes més recents destaca el projecte Summit (Salut en les UltraMaratons i els seus límits) amb el qual es va doctorar. Va publicar dos llibres sobre el seu dia a dia i sobre la salut i l’esport. Deixa una empresa de recolecció i elaboració de productes derivats del fruit del roser silvestre.

ARCADI ALIBÉS

L’Arcadi Alibés és un periodista català que treballa des del 1984 a Televisió de Catalunya (TV3), on es dedica a la informació esportiva en qualsevol dels seus canals. A banda del seu vessant professional, Alibés és un corredor experimentat de curses de fons i ha completat 148 maratons, la seva gran passió. Va fer la primera el 1983 a Nova York, i el 2010 va disputar a Barcelona la seva marató número 100. Ha publicat quatre llibres: ‘Córrer per ser feliç’ (Ara Llibres 2010), ‘Les Petjades dels Herois’ (Ara Llibres 2012), traduïda al castellà amb el nom de ‘La huella de los héroes’ (Córner 2012), ‘100 motius per córrer’ (Cossetània 2014) i ‘La volta el món en 80 maratons’ (Cossetània 2017).

Scroll to Top