Inici > Actualitat > Estem de dol per la pèrdua de l’Emma Roca

Estem de dol per la pèrdua de l’Emma Roca

Avui, 18 de juny, ens arribava la terrible notícia de que l’ultrafondista d’èlit, i padrina de la Vertical Montserrat 2019, perdia la vida en no superar una malaltia que l’ha tingut hospitalitzada des de feia setmanes.

Ens hem quedat sense paraules. La recordarem sempre pujant els 2.180 esglaons de la nostra cursa per partida doble, primer fent de guia a una esportista inclusiva i, pocs minuts després, tornant-la a fer per comprovar-ne la duresa al seu propi ritme. Sempre amb un somriure, sempre disposada al que calgui.

L’Emma Roca era llicenciada en bioquímica per la UAB, doctora en Enginyeria Biomèdica per la UPC, bombera professional (GRAE) de la Generalitat, emprenedora, mare de 3 fills i ultrafondista d’èlit. Havia competit en triatlons, duatlons, maratons i ultramaratons de muntanya, esquí de muntanya, i raids des de feia més de 20 anys on va quedar campiona del món el 2010. Roca també va destacar en competicions de bicicleta tot terreny, i es va proclamar campiona de Catalunya de la disciplina, en la categoria d’ultramarató al 2014. 

A banda del seu vessant esportiu, va destacar per fer la tesi doctoral en bioquímica sobre els efectes de les curses de resistència en la salut dels corredors no professionals. Pel que fa a l’àmbit empresarial, Roca va fundar 3 empreses i havia estat nomenada recentment nova presidenta de la cooperativa d’usuaris i treballadors Incorpora’m que fomenta la integració laboral i social a la Cerdanya.

Des d’aquí volem transmetre el nostre condol a la família, companys i amistats de l’esportista, una persona que sempre quedarà en el nostre record com a pionera dels esports de muntanya i de l’esport femení.

Gràcies per la teva tenacitat, generositat i capacitat d’esforç! T’estarem sempre agraïts per ajudar-nos a promoure l’esport inclusiu visibilitzant, alhora, aquesta cursa solidària de Bombers Amb Causa.

Scroll to Top