Estem de dol per la mort de Sergi Mingote

Avui, 16 de gener, ens arribava la terrible notícia de que l’esportista d’èlit, i padrí de la Vertical Montserrat 2020, perdia la vida quan intentava fer el cim del K2. Des d’aquí volem transmetre el nostre condol a la família i amistats de l’alpinista, una persona que sempre quedarà en el nostre record com impulsor de l’esport inclusiu i la solidaritat.

La Vertical Montserrat 2020 va ser apadrinada pel Sergi Mingote, alpinista i esportista d’ultra resistència. Va assistir a la presentació i tenia previst acompanyar en l’ascens a un dels esportistes amb discapacitat visual. També va ser ambaixador de la candidatura olímpica d’hivern “Pirineus Barcelona 2030” i president de l’ONAT Foundation, organisme que dedica els seus esforços a la inclusió social mitjançant l’esport. En aquest sentit, el 2019 va galardonar la nostra cursa de Montserrat amb un dels Primers Premis Inclusius de l’Esport Català.

Ens quedem amb les seves paraules: “L’esport inclusiu demostra que les limitacions estan al nostre cap. Tot és possible. A l’Everest vaig conèixer un grup de persones amb diverses discapacitats i em vaig preguntar: quanta gent «amb capacitats» no podria arribar fins aquí?”.

El teu llegat seguirà viu en tots nosaltres!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *