AJORNADA la celebració de la 2a FestaVal!

La festa solidària havia de tenir lloc dissabte 14 de març de 10 del matí a 8 del vespre a l’aparcament del Teatre de La Passió d’Esparreguera

ATENCIÓ! La celebració de la 2a FestaVal queda ajornada com a conseqüència de les mesures de prevenció davant del coronavirus acordades per la Generalitat. Esperem poder difondre aviat la nova data, a l’espera que s’aixequin les mesures adoptades. Gràcies a totes aquelles persones, entitats, comerços i institucions que s’han implicat en la iniciativa solidària, esperem poder comptar de nou amb vosaltres!

Aquest dissabte 14 de març s’havia de celebrar la segona edició de la FestaVal, la Festa dels Valors, una jornada solidària organitzada per la Xarxa d’AMPAS d’Esparreguera i Bombers amb Causa en benefici de l’Obra Social Sant Joan de Déu. La festa repeteix escenari a l’aparcament del Teatre La Passió d’Esparreguera, que de 10 del matí a 8 del vespre acollia diferents tallers i activitats destinades al públic familiar, una exhibició de camions de bombers i altres vehicles de seguretat i emergències i les actuacions de nombroses entitats. A més, es feia una campanya de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”.

Al llarg de tot el dia hi havia previst tallers de grafiti, de xapes i imants, de cuina, de plantar llavors, de percussió, de pintar pedres, d’efectes òptics i de manualitats amb material reciclat; així com un sorral, pinta cares, jocs gegants, bombolles gegants, jocs cooperatius, el bosc dels sentits i un joc de punteria. Els nens i les nenes també es poden vestir de bombers, fer entrevistes de ràdio, aprendre a fer una RCP amb la Creu Roja i fer-se fotos amb les gallines dels Diables, els gegants i el Ratolí Pérez. La jornada també vol potenciar la vessant inclusiva amb un circuit de cadires de rodes i un altre de bastons d’invidents per a sensibilitzar als infants sobre aquestes limitacions. A més, podrien veure l’exposició de camions de bombers i altres vehicles de seguretat i emergències. També hi haurà servei de bar durant tot el dia i botifarrada solidària per dinar.

Per a poder participar en la Festaval s’ha d’adquirir un passaport solidari, que representa una donació de 5 euros i dona accés a totes les activitats i tallers. Tot els beneficis de la jornada es destinen a diferents projectes d’investigació i recerca en malalties infantils que l’Obra Social Sant Joan de Déu realitza als diferents hospitals que té a Catalunya, així com a projectes d’atenció a la infància en risc.

La FestaVal compta amb la col·laboració de diverses entitats, com la Passió d’Esparreguera, el Casal Intercultural, la Creu Roja, les Gitanes Montserratines, l’Esplai la Lluna, Petjades de Colors, la Colla de Diables d’Esparreguera i els Polls Folls, els castellers, els geganters, la Unió Catalana de BikeTrial, els Agents Rurals, l’ADF d’Esparreguera, la policia local i els Mossos d’Esquadra. A més, aquest any més de 100 comerços de la vila han col·laborat aportant productes per a poder fer les paneres solidàries, que se sortegen a les 6.30h de la tarda. Posteriorment, es dona a conèixer el corredor que representarà l’equip de la FestaVal a la cursa Vertical Montserrat de dissabte 28 de març.

Al llarg del dia hi haurà diverses actuacions de cultura popular, exhibicions esportives, espectacles infantils i musicals. A més, des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre totes aquelles persones que ho desitgin podran participar en la jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang, la Creu Roja i els Bombers de la Generalitat en el marc de la campanya “Els bombers t’acompanyen a donar sang”. Les donacions es faran dins el vestíbul del Teatre de La Passió.

En aquesta segona edició, la FestaVal també compta amb la col·laboració d’algunes entitats esportives locals que han fet partits o tornejos solidaris a favor de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, com els Veterans Futbol Sala Esparreguera i el CB Esparreguera. En els propers mesos també ho faran el Club de Patinatge Artístic, el Club Espadel i el Club Tennis Esparreguera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *